Vincent Voorn - Studio Paradepaard

Vincent Voorn

De eerste podcast van 2023 trappen we af met niemand minder dan Vincent Voorn! Na diverse overwinningen en zijn deelname aan de Olympische Spelen in Hongkong, mag hij zichzelf sinds een jaar bondscoach van de Young Riders noemen. Gevestigd op een prachtig paardencomplex in Weert, runt hij samen met zijn vrouw Jonna de Golden Dream Stables.
 
“Ik voetbalde vroeger veel liever. Door blessureleed, ben ik op een gegeven moment mijn moeder gaan helpen op de manege.”, vertelt hij. Sinds zijn 14e kreeg hij pas echt interesse in de paarden en begon hij aan zijn carrière. Met een Olympisch ruiter als vader, had hij snel zijn trainer gevonden. Inmiddels traint hij zelf ruiters en amazones tot en met het hoogste niveau. “De training en visie van mijn vader, gebruik ik iedere dag. Gaandeweg heb ik wel mijn eigen manier gevonden.”, vult hij aan.
 
De sponsoring door Kleer Delicatessen, maakte het realiseren van zijn droom mogelijk. De sportpaarden werden gekocht door de sponsor en daarnaast richtte hij zich op het begeleiden van zijn klanten. Met daarna de uitbreiding van zijn stal en het creëren van een nieuwe woning op zijn terrein, maakte hij een sprong in het diepe. “Als je hard werkt en je gelooft samen in je visie, dan moet je het gewoon doen!”
 
Benieuwd naar het verhaal van Vincent en het advies wat hij jonge ruiters en amazones mee wilt geven? Luister dan deze nieuwe aflevering!